Geriausiu Lietuvoje išrinkto restorano „Gaspar's“ šefas

Geriausiu Lietuvoje išrinkto restorano „Gaspar's“ šefas

Šį kartą „MALONU SUSIPAŽINTI“ interviu kalbiname Gaspar's restorano įkūrėjus Gaspar ir Krystsiną Fernandes. Kaip žinia, po trejų metų pertraukos Lietuvoje vėl buvo pristatytas „30 geriausių restoranų“ reitingas, kuriame Gaspar's restoranas užėmė pirmą vietą. Šiame interviu Gaspar atskleis, kaip jautėsi sužinojęs šias naujienas, bei kokį kelią turėjo nueiti iki dabartinio rezultato. Gaspar taip pat pasidalins patiekalų istorijomis susijusiomis su vaikyste, širdžiai mielas, restorane susiformavusias tradicijas ir kokia ateitis laukia šio išskirtinio restorano. Gero skaitymo!

Praėjusį mėnesį jūsų restoranas buvo išrinktas geriausiu restoranu Lietuvoje. Kaip jautėtės išgirdę šias naujienas?

Atvirai kalbant, mes visai nesitikėjome tokio rezultato. Šis įvertinimas buvo tikra staigmena, todėl man ir visiems mūsų komandos nariams buvo sunku suvaldyti emocijas. Be abejonės, šis laimėjimas yra didelė garbė ir esame tikrai dėkingi už įvertinimą, palaikymą ir nuostabius mūsų restorano svečius.

Ar prieš atidarymą svajojote tapti geriausiu restoranu?

Visų pirma, tapti geriausiais Lietuvoje niekada nebuvo mūsų tikslas. Gaspar’s restorane, dėmesys visuomet sutelkiamas į meilę darbui kartu užtikrinant aukščiausią kokybę mūsų svečiams.

Mūsų pagrindinis tikslas – džiuginti žmones. Negaliu sakyti, kad kelionė buvo lengva ar sunki; ji buvo kupina iššūkių ir vertingų pamokų. Pradžia 2014 metais Lietuvoje buvo kukli. Pradėjau nuo maisto gaminimo gatvės turguje, o dabar matote kokiame taške esame dabar. Visa tai – nuostabus pasiekimas. Galiausiai, pasikartosiu, kad restorano sėkmė priklauso nuo atsidavimo maistui ir kokybei.

Ar Gaspar’s meniu yra kokių nors jūsų šeimos tradicinių patiekalų (neskaitant specialaus prieskonių mišinio)?

Žinoma, Gaspar’s patiekalai yra įkvėpti mano vaikystės. Pavyzdžiui, mes tiekiame jautienos kepsnį su xacuti padažu, kuris man primena pietus su šeima po sekmadieninių mišių. Taip pat, turiu daugybę įsimintinų akimirkų, gaminant kartu su mama. Asmeniškai, vienas brangiausių prisiminimų yra ypatinga „keturių rankų“ vakarienė mūsų restorane, kur aš ir mano mama gaminome mūsų svečiams.

Jūs minėjote, kad abu nuolat dirbate restorane. Krystsina, ar galėtumėte pasakoti ką gaminate kuomet grįštate į namus?

Krystsina: Namuose aš mėgaujuosi gamindama paprastus ir skanius patiekalus. Pavyzdžiui, neseniai itin džiaugiausi pomidorų sezonu, juos kepiau orkaitėje ir dariau pomidorų troškinį su baltomis pupelėmis. Mano šeima niekada negamino maisto profesionaliai, todėl neturime konkrečių receptų ar gaminimo technikų, kurios būtų perduotos iš kartos į kartą. Nepaisant to, iš savo tėvo, kuris yra kotletų meistras, išmokau vienos gudrybės: jis šaldo sviestą ir jį tarkuoja į kotletų mišinį prieš kepant. Rezultate gaunasi ypatingai sultingi ir minkšti kotletai.

Gasparai, jei reikėtų rinktis, kurį savo žmonos patiekalą įtrauktumėte į restorano meniu?

Gaspar: Šaltuoju metų laiku mano žmona gamina puikų troškinį su įvairiomis daržovėmis prieinamomis žiemą. Tai širdį sušildantis, nuostabaus skonio patiekalas. Jei norėčiau jį pritaikyti restorano meniu, tobulinant, įtraukčiau savo unikalius prieskonius.

Ne paslaptis, kad jūsų restoranas tapo ne tik vieta pavalgyti, bet ir namais daugeliui. Ar galite pasidalinti širdžiai mielomis istorijomis?

Per beveik 8 metus turime daug reguliarių restorano svečių, kurie lankosi pas mus metai iš metų. Vis dėl to, galime išskirti vieną šeimą; jie aplanko mūsų restoraną kiekvieną savaitę, įskaitant tėvus, jų vaikus ir anūkus. Tai tapo itin miela šeštadienio šeimos pietų tradicija ir mes visada laukiame jų šeštadienio apsilankymo. Ši tradicija tapo tokia stipri, kad jie net praneša, kai išvažiuoja vasaros atostogoms, užtikrindami mus, kad sugrįš. Per Kalėdas su šia šeima apsikeičiame mažomis dovanėlėmis. Ryšys, kurį užmezgėme, tikrai ypatingas.

Ko galime tikėtis iš Gaspar’s restorano ateityje? Ar yra kokių nors įdomių naujų planų?

Galime užtikrinti vieną – neturime planų naujų restoranų plėtrai. Gaspar's restoranas yra unikalus, todėl visą savo laiką ir energiją jam ir atiduodame. Žinoma, yra vietos tobulėjimui, bet ateityje mes ir toliau sieksime kulinarinio meistriškumo.

Kviečiame apsilankyti Gaspar’s restorane Pylimo g. 23-3, Vilniuje darbo dienomis (išskyrus pirmadienį) 17:00 - 23:00, šeštadienį 13:00 - 23:00 ir sekmadienį 10:00 - 21:00. Kontaktinis telefonas – (8-657) 07050.

Back to blog